!!

Not Yet Registered?

Welcome to the N Gauge Forum!  We've currently hidden most of the threads due to the vast number of guests contributing in slowing the speed of the forum down.  Please register and login to see the many thousands of posts about our great hobby.  After registering and gaining 10 posts you will be able to sell and buy items on our N'porium.

If you have any problems registering, then please check your spam filter before emailing us.  


Thanks for reading,
The NGF Staff.

Author Topic: Poor Forum Performance  (Read 23524 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline port perran

  • Larger Gallery
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 13376
  • Country: gb
  • Gender: Male
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #15 on: May 09, 2016, 05:32:42 PM »
The forum was slowish here yesterday but is behaving perfectly normally this afternoon.
I’ll get round to fixing it drekkly me ‘ansome.

Offline Yet_Another

  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • ***
  • N Gauge Society Number: 25847
  • Posts: 1068
  • Country: gb
  • Gender: Male
  • Chacun à son goût!
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #16 on: May 09, 2016, 07:14:38 PM »
Forum virtually unuseable since I logged on at 14.40hrs today. Soooooo slow to load pages and I'm getting lots of 500 Error notifications :help:
I tried browsing using two methods at once at lunchtime (12-13:00), and I was getting very slow responses from both. One was traditional work PC 'plugged in', the other was my iPhone on 4G.
Tony

'...things are not done by those who sit down to count the cost of every thought and act.' - Sir Daniel Gooch of IKB

Offline Newportnobby

  • Global Moderator
  • Trade Count: (+105)
  • Full Member
  • *****
  • N Gauge Society Number: 21962
  • Posts: 38297
  • Country: england
  • Gender: Male
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #17 on: May 09, 2016, 08:39:53 PM »
'Tis much better now but still not at it's usual speed.

Offline Marcus Amison

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 386
  • Country: gb
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #18 on: May 12, 2016, 02:45:56 AM »
That looks like orriby oversized, Di  :uneasy:
how could you tell just by looking at the image? ;)

Online Bealman

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ****
  • N Gauge Society Number: 23151
  • Posts: 22538
  • Country: au
  • Gender: Male
  • Promotion remains in the future
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #19 on: May 12, 2016, 02:52:22 AM »
 ;D The locos and stock of OO stuff always looks toylike and plasticcy to my eyes, and the stock on that layout looks, well, toylike and plasticcy  :D

The track is usually a giveaway too, but you can also get some idea of scale by comparing it to the people you can just see behind the layout.  :thumbsup:
Vision over visibility. Bono, U2.

ScottyStitch

  • Guest
  • Trade Count: (0)
Re: Poor Forum Performance
« Reply #20 on: May 12, 2016, 09:13:24 AM »
Sorry for any trouble lately.  The hosting company say that there is/was a website that was causing issues on one of their servers, which was causing issues on here.  Hopefully it's sorted out now.

This is appalling, the website should work out of the box every time. It wasn't like this in the old days!  :bounce:

Hat. Coat...........

Offline GroupC

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 559
  • Country: gb
  • Gender: Male
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #21 on: May 12, 2016, 11:31:58 AM »
Extremely slow today for me: 1min 20secs to load this page. Problem's not with me as everything else I usually look at online is fine.

I shall now press "POST" and see how long it takes...

Online Bealman

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ****
  • N Gauge Society Number: 23151
  • Posts: 22538
  • Country: au
  • Gender: Male
  • Promotion remains in the future
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #22 on: May 12, 2016, 11:58:02 AM »
We are looking at it, seriously, folks.  :thumbsup:
Vision over visibility. Bono, U2.

Offline Yet_Another

  • Trade Count: (+3)
  • Full Member
  • ***
  • N Gauge Society Number: 25847
  • Posts: 1068
  • Country: gb
  • Gender: Male
  • Chacun à son goût!
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #23 on: May 16, 2016, 10:52:35 PM »
Between 22:40 and 22:50 (just now) it's taken me 10 minutes to read one message in one thread, then post here how bad the performance is.

Not complaining, just observing.
Tony

'...things are not done by those who sit down to count the cost of every thought and act.' - Sir Daniel Gooch of IKB

Online Bealman

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ****
  • N Gauge Society Number: 23151
  • Posts: 22538
  • Country: au
  • Gender: Male
  • Promotion remains in the future
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #24 on: May 17, 2016, 12:19:20 AM »
I'm starting to wonder if it's a time related, high traffic thing.... here in Australia I'm having very few problems, both with speed and uploading pics. Maybe it's because I'm accessing it at quiet times in the UK. Just a thought.
Vision over visibility. Bono, U2.

Offline daveg

  • Trade Count: (+5)
  • Full Member
  • ***
  • N Gauge Society Number: 22509
  • Posts: 5181
  • Country: gb
  • Gender: Male
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #25 on: May 17, 2016, 06:50:19 AM »
I'm often on the forum quite early in the morning when it's usually OK although I have noticed a slight slowdown recently.

Dave G

Offline port perran

  • Larger Gallery
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 13376
  • Country: gb
  • Gender: Male
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #26 on: May 17, 2016, 07:56:31 AM »
It's generally fine here in Cornwall first thing in the morning and later in the evening.
On Snday afternoon, for instance, I had to give up as it was so very slow.
I’ll get round to fixing it drekkly me ‘ansome.

Online Bealman

  • Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ****
  • N Gauge Society Number: 23151
  • Posts: 22538
  • Country: au
  • Gender: Male
  • Promotion remains in the future
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #27 on: May 17, 2016, 09:39:47 AM »
Thanks! Could help the fix  :thumbsup:
Vision over visibility. Bono, U2.

Offline Bob Tidbury

  • Trade Count: (0)
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 2982
  • Country: england
  • Gender: Male
    • Facebook
    • YouTube
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #28 on: May 17, 2016, 09:59:00 AM »
No problem here just as quick as allways .
Bob

Offline Newportnobby

  • Global Moderator
  • Trade Count: (+105)
  • Full Member
  • *****
  • N Gauge Society Number: 21962
  • Posts: 38297
  • Country: england
  • Gender: Male
    • Awards
Re: Poor Forum Performance
« Reply #29 on: May 17, 2016, 10:27:09 AM »
I'm starting to wonder if it's a time related, high traffic thing.... here in Australia I'm having very few problems, both with speed and uploading pics. Maybe it's because I'm accessing it at quiet times in the UK. Just a thought.

Don't think so, George, as I use the forum at random times. Mostly when the kids are at school and sometimes in the middle of the night, but problems are still suffered, especially with the Media section which, frankly, is a PITA at present.

 

Please Support Us!
September Goal: £60.00
Due Date: Sep 30
Total Receipts: £80.00
Above Goal: £20.00
Site Currency: GBP
133% 
September Donations

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal