Uploading Pictures

Started by guest1328, July 12, 2016, 02:44:15 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dannyboy

Do you remember the days when people used their phones to make telephone calls?
David.
I used to be indecisive - now I'm not - I don't think.
If a friend seems distant, catch up with them.

Newportnobby

I'd reply to you directly but have forgotten your telex number :-[

tutenkhamunsleeping

Quote from: Newportnobby on August 09, 2019, 09:24:47 PM
You mean phones have cameras now? :o What will they think of next.

I'm hoping for a fold-out corkscrew :angel:

dannyboy

Quote from: tutenkhamunsleeping on August 09, 2019, 09:40:33 PM


I'm hoping for a fold-out corkscrew :angel:

And a thing to get stones out of horses hoofs.
David.
I used to be indecisive - now I'm not - I don't think.
If a friend seems distant, catch up with them.

Bob Tidbury

It will have to be by stage coach mail Paul,as the string on my tin cans isn't long enough to reach you .
Bob Tidbury

Railwaygun

I've got a cleft stick here, ready to go!
Yet when I surveyed all that my hands had done and what I had toiled to achieve, everything was meaningless, a chasing after the wind;
Ecclesiastes 2:11

This has been a public service announcement
It may contain alternative facts

Caveat lector

The largest Railwaygun, Armoured Train & Military Rail group in the world!

https://groups.io/g/railwaygun/topics

NGF Military threads

https://www.ngaugeforum.co.uk/SMFN/index.php?board=146.0

My Military Rail Pinterest area
https://uk.pinterest.com/NDRobotnik/

10mm / N armour Threads
https://www.10mm-wargaming.com/

Motto: Semper ubi, sub ubi

GrahamB

I can't figure out what I'm doing wrong.

Last night I tried to upload some photos to my folder "Southwark Bridge".

The first time I tried it I was told they had all been uploaded (Nice big ticks), never to be seen again.

I tried again, did everything really slowly, made sure they were directed to the correct folder. Yes! They appeared, so I posted in my "Southwark Bridge" layout thread. Everything worked fine so I went to bed happy.

This morning they are nowhere to be found in my gallery, it seems they prefer it in "random".

Help, please  :helpneededsign:
Tonbridge MRC Member.
My Southwark Bridge thread can be found at https://www.ngaugeforum.co.uk/SMFN/index.php?topic=38683.0
My Southwark Bridge website can be found at https://southwarkbridge.wixsite.com/ngauge

GrahamB

Quote from: Only Me on May 06, 2020, 08:55:50 AM
@grahamb im sorry to say that they will only appear in the Random gallery if specific user folder has not been selected.  If you use bulk upload button its a lot easier.
That's exactly the problem, I did use bulk upload and I did select the folder. I took great care to do that but there must have been something I missed.
Tonbridge MRC Member.
My Southwark Bridge thread can be found at https://www.ngaugeforum.co.uk/SMFN/index.php?topic=38683.0
My Southwark Bridge website can be found at https://southwarkbridge.wixsite.com/ngauge

GrahamB

Quote from: Only Me on May 06, 2020, 09:07:34 AM
If you do a bulk upload then select another photo it will default to random gallery, I've moved them now into your gallery for you, you may need to relink any post you made for them

Regards
Thank you. I can now see them in "My Gallery" and, oddly, the links still work. I'm now on a mission and trying to sort out my galleries. How do I move the photos from "My Gallery" into "Southwark Bridge" gallery please? I've got some in a sub folder to Southbridge that I want to move into the new "parent" Southwark Bridge folder?
Tonbridge MRC Member.
My Southwark Bridge thread can be found at https://www.ngaugeforum.co.uk/SMFN/index.php?topic=38683.0
My Southwark Bridge website can be found at https://southwarkbridge.wixsite.com/ngauge

ntpntpntp

Is there ANYTHING we can do to make things clearer for forum newbies? In the past couple of days there have been 2 new members both trying to use the PDF functionality ** on the same thread** !!

https://www.ngaugeforum.co.uk/SMFN/index.php?topic=49721.0

I'm not sure why, is it just that the "Add image and post to gallery" option isn't obvious enough and needs highlighting? People are seeing the "Attachments and other options" stuff which is for PDFs and trying to use that.   To be fair, I think the other forums I frequent all add images via the Attachments options below the text box.
Nick.   2021 celebrating the 25th anniversary of "Königshafen" exhibition layout!
https://www.ngaugeforum.co.uk/SMFN/index.php?topic=50050.0

Tank

I agree, it's a bit of a mess.  We've had three lots of 'galleries' on this forum and they've all messed up in one way or another.   :'(

It's very hard, once a gallery has been started, to convert it to the new one and being able to transfer the photo's and all of the information with them.  Most of the developers don't seem to do things just how I want it, and it's incredibly hard to talk to them.....so I haven't for some time.  I'll see if I can get something changed again on here.

Can you all tell me what you'd like changed, and I'll make a note.   :thankyousign:

chrism

Just a thought or two, that may help;

1) Move the link "Add image to post and upload to gallery" to below the text entry box so that both image and attachment links are close to each other.  Having them above and below the text entry box almost invites people to miss the images link and select the attachments one.

2) Add a note to the "Attachments and other options" bit to clarify that it's not for images, maybe simply saying "PDFs, etc."


dannyboy

We could just do away with the Gallery entirely - then @rogerdB  would not be able to show any more of his superb pictures!  ;)

(Only joking Roger)
David.
I used to be indecisive - now I'm not - I don't think.
If a friend seems distant, catch up with them.

Southerngooner

Hi

I know there are ways to get photos into posts but I'm blowed if I can do it. I did a post today on stuff on my workbench and took a photo on my ipad. I had to change it to a pdf before it would load into the post but then it doesnt actually show, just has a link to it. I know photosd can be seen in posts as many do it all the time! I then read the somewhat long thread from the front page and realised the key link was the last post..... I then created a gallery, and uploaded the pic (This time in jpeg as pdf aren't allowed in the gallery) but I still can't get the blooming thing into my post!

What am I doing wrong? I'm no computer numpty and this thing has me beat!

Dave
Dave

Builder of "Brickmakers Lane" and member of "James Street" operating team.

dannyboy

#29
If you have got as far as loading a picture into your gallery - you are on the home straight! Click on your picture in the gallery and when it loads, look for the BB Code towards the bottom of the page. Then copy the whole BB Code and paste it into your post.  :thumbsup:

addit: The bit you want begins [img and ends img] and you need it all, including the [ at the beginning and ] at the end.
David.
I used to be indecisive - now I'm not - I don't think.
If a friend seems distant, catch up with them.

Please Support Us!
July Goal: £100.00
Due Date: Jul 31
Total Receipts: £75.00
Below Goal: £25.00
Site Currency: GBP
75% 
July Donations